torsdag 28 oktober 2010

Barutbildning

Igår var vi iväg på en barutbildning i Västerås. Hade först inte så höga förväntningar men det var precis hur  bra som helt. Var en britt som har en cocktailbar i Danmark som höll i utbildningen och han var helt fantastisk. Gick igenom hur viktigt det är att verkligen få rätt balans i drinkar mellan sött och surt och alkohol. Han gick även igenom lite om rom, tequila, vodka och gin.  Var det har sitt ursprung och hur man tillverkar det. Givande för att fräscha upp minnet lite. Visst man kan läsa sig till det mesta med det är ändå roligare att sitta och ha en genomgång och blanda drinkar och provsmaka. Gjorde en hel del jämförelser mellan att ha färskpressad lime juice tillsammans med sockerlag eller sourmix. Alla drinkar med sourmix smakar ju bara kemikalier, inte alls gott. Jag älskar midori sour men ibland smakar den skit och det är när man beställer de och bartendern använder pulver-sourmix som blandas ut med vatten... Det är typ det värsta som finns och borde vara förbjudet!! Tacka vet jag PULCON som används på Mallis, bästa som finns. Tummen upp för Pulco =)


Pulco.jpg

Inga kommentarer: