5 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 msk olivolja
1.2 l vetemjöl
1 tsk salt
2 msk kryddor: torkad rosmarin, timjan, oregano samt basilika
2 msk olivolja
40 st svarta oliver
1 msk kvarnsalt
- Häll vattnet i en bunke och lös upp jästen.
- Tillsätt olivoljan samt ca 1 liter av vetemjölet samtidigt med alla kryddorna och saltet.
- Bearbeta degen, och tillsätt eventuellt mer mjöl, så den inte är för kladdig.
- Degen skall vara smidig att handskas med.
- Låt jäsa i ca 40 min.
- Tillsätt eventuellt mer mjöl vid utbakning.
- Lägg ut degen i en långpanna som klätts med bakpapper.
- Pensla över sista olivoljan.
- Tryck ner oliverna samt strö över kvarnsaltet.
- Grädda i ugn ca 25-30 minuter.
- Känn efter om brödet är klart genom att sticka ner en tändsticka. Om inget fastnar, så är brödet klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar